Eğitim Sitesi

Back Link Nedir? Back Link Hakkında Kısaca Bilgi

Back Link Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak Back Link:

Bir siteden diğerine verilen bağlantıdır, linktir. Örnek : dersimiz.com sitesinden dosyabak.com sitesine link var ise dersimiz.com sitedeki link dosyabak.com sitesinin back linkidir.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    Cost-Per-Click (CPC): Tıklama başına ücret. Reklam verenin yayınladığı reklamlara tıklanıp ziyaretçilerin kendi sitesine gelmesiyle oluşan ücret. Bu sistemi kullanan reklam firmalarında gösterime değil tıklamaya ücret ödersiniz.

    Keyword: Anahtar kelime. Web sitesi hangi alandaysa veya hangi alanla ilgili içerik barındırıyorsa o alanla ilgili terimler, Google'da arama yapıldığında sitemizin çıkabileceği kelimeler.

    PPC (Pay Per Click): Pay Per Click, tıklama başına ödeme. Reklamlarınıza her tıklandığında reklam şirketine ücret ödüyorsanız reklamınızın türü PPC'dir. Google Adwords, PPC reklamlara en güzel örnektir.

    Agent Name: User-Agent'in eş anlamlısıdır. Arama motorunun robotu olarak ya da ziyaretçinin browser'ı olarak tanımlanan isimdir (Browser: Internet Explorer, Opera, Google Chrome, Netscape Navigator veya Mozilla gibi tarayıcı adı).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü