Eğitim Sitesi

PPC (Pay Per Click) Nedir? PPC (Pay Per Click) Hakkında Kısaca Bilgi

PPC (Pay Per Click) Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak PPC (Pay Per Click):

Pay Per Click, tıklama başına ödeme. Reklamlarınıza her tıklandığında reklam şirketine ücret ödüyorsanız reklamınızın türü PPC'dir. Google Adwords, PPC reklamlara en güzel örnektir.

 

Bilgisayar Terimi Olarak PPC (Pay Per Click):

Tıklama başına ödeme esasına dayanan, genelde arama motorlarınca kullanılan reklam modeli.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    Keyword: Anahtar kelime. Web sitesi hangi alandaysa veya hangi alanla ilgili içerik barındırıyorsa o alanla ilgili terimler, Google'da arama yapıldığında sitemizin çıkabileceği kelimeler.

    Link Popularity: Link popülerliği. Sayfanıza başka sayfalardan verilen bağlantıların yani sizin backlinklerinizin hem nicelik hem de daha çok nitelik bakımından yoğunluğudur. Bağlantı veren sitenin sizinle aynı konuda olması, o sitenin de popüler olması, önceden ceza almamış olması ve linkin nofollow tag'ıyla işaretlenmemiş olması önemlidir.

    CAPTCHA: İnsan ve Bilgisayar Ayrımı Amaçlı Tam Otomatik Genel Turing Testi'nin (Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart) kısaltması.

    Anchor Tag / Text: Çapa metin. Linki tanımlayan metindir. http://www.dersimiz.com bir link, Eğitim Sitesi bir kelime ise Eğitim Sitesi kelimesine tıklandığında ilgili adrese gitmesi durumunda http:// ile başlayan kısım link, Eğitim Sitesi kelimesi ise anchor metindir. Örnek: Eğitim Sitesi buradaki Eğitim Sitesi kelimesi link için Anchor Text olur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü