Eğitim Sitesi

Asit Yağmuru Nedir? Asit Yağmuru Hakkında Kısaca Bilgi

Asit Yağmuru Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Asit Yağmuru:

1. Kükürt oksitleri, azot oksitleri gibi hava kirleticilerinin havadaki su molekülleriyle birleşmesiyle oluşan asit yağışının yağmur hâlinde yeryüzüne inmesi.

2. Atmosfere insan faaliyetleri sonucunda verilen asit oluşturan öncül moleküllerin sonucunda normalden daha düşük pH'ya sahip yağışların olması.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Asit Yağmuru:

Yakıtlardan çıkan kükürt oksit ve azot oksit gazlarının havadaki su buharı ile birleşip asit oluşturarak yağmur suları ile yeryüzüne inmesi.

 

Coğrafya Terimi Olarak Asit Yağmuru:

1- Sanayi kuruluşları, ev ve iş yerleri ile ekzozlardan havaya yayılan azot ve sülfür oksitlerin yağışlarla yere düşmesi. Atmosferde karbondioksit ve ısıyı tutan diğer gazların düzeyinin yükselmesidir.

2- Çoğunlukla enerji üretimi ve endüstriyel etkinliklerden kaynaklanan kimyasalların uygun meteorolojik koşullar altında yeryüzüne ulaşmasıyla oluşan yağmurlara denir.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Asit Yağmuru:

Esas olarak sanayi tesislerinden, konutların ısıtılmasından ve otomobillerden kaynaklanan, sülfür ve azot oksitleri içeren su buharı emisyonlarının yol açtığı asit çökelmesi.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Biyoyakıt: Biyokütle ve biyolojik olarak parçalanabilir özellikteki atık organik maddeler gibi kaynaklardan elde edilen katı, sıvı ya da gaz haldeki yakıt türü.

    Osel: Omurgasız hayvanların birçok farklı tipinde bulunan basit bir ışık resep törü. Nokta göz.

    Termodinamiğin Birinci Yasası: Enerjinin ne yeniden yaratılacağı ne de yok olacağı, ancak bir formdan ötekine dönüşebilece ğineilişkin fizik yasası.

    Gen Bankası: Nadir rastlanan bitki ve hayvanları koruma amaçlı kurulan birimlere gen bankası denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü