Eğitim Sitesi

Analog Nedir? Analog Hakkında Kısaca Bilgi

Analog Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Analog:

İşlemden geçirilen yada yeniden orjinal bir görüntü veya sesi temsil eden bir elektirk sinyalinin varyasyonu.

 

Biyoloji Terimi Olarak Analog:

1. Görünüş ve işlerde benzer fakat köken bakımından farklı.

2. Köken bakımından değişik olmakla beraber aynı görevi yapan yapılardan her biri.

3. Kökenlerinin benzer olmasına gerek olmaksızın, aynı görevi gören organlar. Örnek: Midyedeki ve balıklardaki solungaçlar.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Analog:

Analog sinyaller yoluyla çalışan ve dijital elektroniklere göre daha maliyetli cihaz.

 

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Analog:

En genel ifade ile görüntü ve ses anlamında dijital olmayan görüntü ve ses sistemlerine denir.

 

Uydu Terimi Olarak Analog:

Zamanın sürekli fonksiyonu olan sinyallerdir. Bir başka deyişle sürekli değişim gösteren sinyallerdir.

Halen AM radyo ve çoğu telefon sistemlerinde kullanıldığı gibi bilgi aktarımının elektromanyetik akımdaki dalga şekli sürekli değiştirilerek yapıldığı sinyal iletişimi metodu.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    SoundBlaster 16(SB 16): SB`nin geliştirilmiş hali olan SB 16; 16 bitlik stereo ses üstünlüğünü hizmete sunuyor. SB l6`nın stereo 44.l KHZ.'ye kadar 8 bit l6 bitlik kaydetme ve çalma imkanı var. Bunun yanında dinamik filtre ve ADPCM sıkıştırma nimetleri sunulmuştur. SB 16'nın en heyecanlandırıcı özelliği ise, bir tane 16 bitlik asp yani (advanced signal procossor) devresi içermesi. Bu bir çok işe yarar, en azından sıkıştırma sürecinde bu çipin kullanılması durumunda, CPU'nun üzerinden yüzde yetmişleri (%70) varan ölçülere yük kalkar. Peki sıkıştırma olmazsa olur mu? Eğer birisi hafızayla kart arasında saniyede 176 Kbyte'lık bir transfer hızını (44 Khz.'de l6 bitlik stereo örnekleme için) garantilerse olur. Yeni SBPro'lar gibi SB l6`lar FM sentezleme için dört işlemcili bir yamaha YMF 262 (OPL 3) içermekte. SB 16 tasarlanmış WaveBlaster (WB) adında bir yardımcı kart da piyasada bulunmakta WB, Turtle Beach MultiSound da kullanılan Proteus sentezleyici çipinden içeriyor. Creative Labs'in dediğine göre SB l6 da MPU 401 tipi Midi aracısı var. Ama bu aracı sadece aptal modunda (UARt) çalışıyor. SB 16'da bir dolu programla geliyor. SB 16 da Soundblaster ailesinden olduğu için oyunlar tarafından desteklenmeme sorunu yok. Bir SCSI aracısı ve birde ASP çipi İçermesi SB 16`yı çekici kılan unsurlardan yardımcı kartı WB ile birlikte olduğu zaman SB l6 profesyonel ihtiyaçlara da cevap verecek duruma geliyor. Ama bu durumda da pek hesaplı olduğunu söyleyemeyiz. Aynı fiyat civarında daha iyi seçimler yapmak mümkün.

    PC Tools: PC Tools, temel disk yönetimi, dosya işlemleri gibi alanlarda, işletim sistemi tasarımcılarının unuttuğu işlevleri kullanıcılara erişilebilir kılan kullanışlı bir yazılım.

    ANSI: Amerika Birleşik Devletleri menşeli audio visüel (visual) ve bilgisayar cihazlarında kullanılan standartlardan sorumlu olan organizasyon.

    SLIP (Serial Line Internet Protocol): PPP gibi modem üzerinden internete bağlanmak için kullanılan bir protokol. Genellikle UNIX Server'lara bağlanmak için kullanılır. Artık yerini PPP'ye bırakıyor.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü