Eğitim Sitesi

Anahtar üretimi Nedir? Anahtar üretimi Hakkında Kısaca Bilgi

Anahtar üretimi Terimi Hakkında Bilgiler

Elektronik Ticaret Terimi Olarak Anahtar üretimi:

Açık anahtarlı kriptografide, her kullanıcının açık/gizli anahtar çiftinin, kullanılan kriptografik yönteme bağlı matematiksel işlemlerle hazırlanması (key generation)

 

    Benzer Elektronik Ticaret Terimleri

    Erişim: Herhangi bir sistemi kullanmaya başlama, örneğin bir elektronik ticaret sistemine bilgisayar üzerinden bağlanarak iletişim kurma. (access)

    Watermark: Türkçe karşılığı filigran olan ama ağırlıklı olarak Watermark, veya Digital Watermak olarak kullanılan bu terim, görsellerin üzerine yerleştirilmiş özel işaret veya simgeleri ifade eder. Genellikle internet üzerinde yayınlanan bir görselin başka sitelerde yayınlanmasını engellemek veya yayınlansa bile ilk yayını yapan sitenin hangisi olduğunu göstermek amacıyla, sitenin logosunun görsel üzerine yerleştirilmesi şeklinde kullanılır.

    Kriptografik algoritma: Şifreleme / şifre çözmede kullanılan belirli bir yöntemin ayrıntılı içeriği, bu içeriğin matematiksel adımları. (cryptographic algorithm)

    Anahtarı bulan kurum-ABK: Yasal erişime yardımcı olmak amacıyla kurulan ve yargının gerektirdiği durumlarda, zan altındaki kişinin gizli anahtarının matematiksel yöntemlerle elde edilmesini sağlayan kurum. Gizli anahtarını kaybeden herhangi bir kişi de, kimliğini belgeleyerek ABK'ye başvurursa anahtarını yeniden elde edebilir. (key recovery agency-KRA)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektronik Ticaret Terimleri Sözlüğü