Eğitim Sitesi

Zombi Bilgisayar Nedir? Zombi Bilgisayar Hakkında Kısaca Bilgi

Zombi Bilgisayar Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Zombi Bilgisayar:

Bot tarafından enfekte olmuş bilgisayarlara zombi bilgisayar denmektedir. Bu bilgisayarlar botnet'in bir parçasını oluşturmakta ve internet suçlarında kullanılmaktadır.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    IP Adresi: Ana makineye atanmış 32 bit internet iletişim kuralı adresidir. IP adresinde bir ana makine bileşeni bir de ağ bileşeni vardır.

    Multi-User Dungeon (MUD): Çok Kullanıcılı OyunInternet üzerindeki macera, rol yapma oyunları ve simülasyonlara verilen isim. Bu oyunlar oynayanlar tarafından "metin tabanlı sanal gerçeklik" olarak nitelenmektedir. Oyunlarda hayali savaşlar, tuzaklar, büyüler vardır. Oyuncular gerçek zamanda oynarlar ve oyundaki "dünyayı" değiştirebilir. Çoğu MUD telnet protokolüyle çalışır. Telnet.

    LCD: Sıvı kristal ekran. Kristal uygulanan elektrik akımında değişme prensibine göre çalışır. Akım görme kristal açık veya opak olabilir. Kendi kendine ışık üretmediğinden iyi aydınlatılmış bir ortamda kullanılabilir. Dizi ekranlı (Fat screen) göstergesidir.

    Memory scan: Tunerlerde hafıza taraması, önceden seçilip hafızaya alınmış istasyonların bir buçuk saniye süreyle dinlenmesine imkan veren sistem.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü