Eğitim Sitesi

Yüksek Gerilim(YG) Nedir? Yüksek Gerilim(YG) Hakkında Kısaca Bilgi

Yüksek Gerilim(YG) Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Yüksek Gerilim(YG):

Elektrik enerjisinin iletilmesinde kullanılan gerilime denir. Kilovolt (kV) veya Volt (V) ile ölçülür. Etkin değeri 1000 Volt'un (Hariç) üstünde olan gerilimdir. (1-1, 6-3, 3-6, 3-7, 2-10, 5-15-36-66-154-380 kV)

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Şebeke: Duruma göre, herhangi bir kullanıcı ya da Müşteri'ye ait şebeke ya da İletim Sisteminin bir parçası. Bu terim, bazı durumlarda, bir Dağıtım Hizmeti Sağlayıcısı tarafından işletilen şebeke anlamında da kullanılabilir.

    Kurulu Güç: Kullanım yerindeki kurulu makina, motor, cihaz ve elektrikli aletler ile bu yerlerin aydınlatılması ve ısıtılmasına yarayacak her türlü elektrikli cihazların üzerinde yazılı olan güçlerin toplamıdır.

    Kapasitör: Elektrik devrelerinde Ic akımını küçültmek veya büyütmek için kullanılan kondansatör gruplarıdır. Paralel bağlanınca Ic artar. Seri bağlanınca Ic akımı küçülür. Diğer bir ifade ile devrelerin kapasitif yük etkisini azaltır veya çoğaltır.

    Motorin (Dizel Yakıtı): Dizel tipi içten yanmalı motorlarda kullanılan sıvı hidrokarbon karışımıdır. Bileşimi ve özellikleri ulusal standartlara bağlıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü