Eğitim Sitesi

Yükleme Grubu Nedir? Yükleme Grubu Hakkında Kısaca Bilgi

Yükleme Grubu Terimi Hakkında Bilgiler

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Yükleme Grubu:

Yükleme durumu eki almış bir ad ögesinin başka bir ad ögesi ile oluşturduğu ad ve sıfat görevindeki söz grubu: Başkanlarını görmek için gelmişler. (ad) Çarşıda pazarda gördüğüm insanları tasvir kolay mı?

 

    Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri

    Sıralı Birleşik Cümle: Tek başına yargı bildiren ve bir anlam bütünlüğü içinde yan yana sıralanan, iki veya daha fazla cümlenin oluşturduğu cümleler topluluğu. Bu cümleler arasındaki anlam ilişkisi ortak kip, ortak şahıs ve öteki ortak cümle ögeleri il sağlanır. Birbirlerine virgül, noktalı virgül ve bağlaçlarla bağlanır: Ben buraya siper kazmaya geldim; gücüm kuvvetim yerinde çok şükür. (S.Çokum, Ağustos Başağı, s.177)

    İşaret Zamiri: Adın yerini işaret yoluyla tutan zamir. "Buna" ve "onları" gibi kişi adları dışında varlık adlarının yerini gösteren zamirler işaret zamirleri adını alır. bu, şu, o, bunlar, şunlar, onlar vb.

    Ana Dili: 1. Tanım: İnsanın doğup büyüdüğü aile ve soyca bağlı bulunduğu toplum çevresinden öğrendiği, bilinçaltına kadar inebilen ve kişilerle toplum arasındaki ilişkilerde en güçlü bağı oluşturan dil. 2. Tanım: İnsanın çocukken annesinden, babasından ve soyca bağlı olduğu topluluktan öğrendiği dile ana dili denir. 3. Tanım: İnsan doğduktan sonra annesinden, babasından, daha sonra yakın çevresinden ve bağlı olduğu topluluktan önce kendi dilini öğrenir. Öğrendiği bu dil onun ana dilidir. Bizim ana dilimiz Türkçedir.

    Görülen Geçmiş Zaman Kipi: Fiilin karşıladığı oluş ve kılışın geçmişte kişinin görgüsü ve bilgisi altında olup bittiğini anlatan zaman. Türkçede görülen geçmiş zaman -DI/-DU ekiyle kurulur. MEB6s113 Eylemi söyleyen kişi eylemi görmüş, yaşamıştır. Buna bilinen (-di'li) geçmiş zaman denir. Bilinen (-di'li) geçmiş zaman kipi eylem kök ya da gövdelerine ünlü uyumu ve ünsüz benzeşmesine göre "-dı, -di, -du, -dü; -tı, -ti,-tu,-tü" eklerinden uygun olanı getirilerek yapılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü