Eğitim Sitesi

Yenilenebilir Kaynak Nedir? Yenilenebilir Kaynak Hakkında Kısaca Bilgi

Yenilenebilir Kaynak Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Yenilenebilir Kaynak:

Güneş ışığı, rüzgâr, akan su (hidrogüç), biyolojik süreçler ve jeotermal enerji vb. doğal olarak varlığını sürdüren enerji akışı sırasında elde edilen kaynaktır.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    S Dalga: Tanecik hareketleri yayılma doğrultusuna dik ya da çaprazdır. Yani enine dalgalardır. Sadece Katı kaya kütleleri içinde ilerleyebilir. Yani kayaları aşağı yukarı ve ya sağa sola hareket ettirir. Hızı P -Dalgasından küçüktür. S-dalgaları yayılırken tanecikler, yayılma doğrultusuna dik, aşağı-yukarı veya sağdan-sola doğru titreşirler. Yayılma özelliklerinden dolayı kesme dalgaları bir çeşit Burulma hareketi yaptığından geçtikleri ortamda şekil bozukluğuna yol Acarlar. S-dalgaları, kesme kuvvetlerine karşı direnci olmayan yani katılık katsayısı sıfır olan sıvılar ve gazlar içerisinde kesinlikle yayılamazlar. Bu, dış Çekirdeği neden sıvı özellikte olarak bildiğimizin bir göstergesidir.

    Dış Ticaret: Bir devletin yabancı devletlerle yaptığı alışveriş, ithalat ve ihracatın tamamıdır.

    Şehir Nüfusu: Türkiye'de nüfusu 10.000'nin üzerinde olan yerleşmeler kent, kentlerde yaşayan nüfusa da kentsel nüfus denir.

    Ödemeler Dengesi: Bir yıl içinde, bir ülkede yaşayanlara öteki ülkelerde yaşayanlar arasında gerçekleşen her türlü ekonomik işlemi gösteren tablo.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü