Eğitim Sitesi

Yenilenebilir Enerji Kaynakları Nedir? Yenilenebilir Enerji Kaynakları Hakkında Kısaca Bilgi

Yenilenebilir Enerji Kaynakları Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Yenilenebilir Enerji Kaynakları:

Enerjisi, rüzgar enerjisi, jeotermal enerji, su enerjisi, biokitle enerjisi, gelgit enerjisi ve üretici nükleer enerji reaktörleri gibi kendiliğinden yenilenebilir, kullanmakla eksilmeyen enerji kaynakları.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Tam İstihdam: Bir ekonomide çalışma arzusu ve yeteneği olan herkesin, cari ücret ve çalışma koşullarında üretim süreci içinde yer alması.

    Mülkiyet Hakkı: Kişinin bir şey üzerinde sahipliğinden kaynaklanan haktır. Medeni Kanunun M. 683-703. maddeleri arasında düzenlenmiştir. Bir şeye malik olan kimse, hukuk düzeninin sınırları içinde, o şey üzerinde dilediği gibi kullanma, yararlanma ve tasarrufta bulunma yetkisine sahiptir. Malik, malını haksız olarak elinde bulunduran kimseye karşı istihkak davası açabileceği gibi, her türlü haksız el atmanın önlenmesini de dava edebilir.

    Çalışma Gücü Kaybı (İş Göremezlik): Herhangi bir kaza, hastalık veya sakatlık sebebiyle, malullüğün ortaya çıkması ve benzer meslekî eğitim, bilgi ve yeteneklere sahip başka bir sağlıklı sigortalının kazancının çok altında bir gelir elde edebilme durumudur.

    Kanalizasyon Harcamalarına Katılma Payı: Belediye Gelirleri Kanununa göre, belediyelerce veya belediyelere bağlı müesseselerce, kanunda belirtilen şekilde kanalizasyon tesisi yapılması halinde, gayrimenkullerin sahiplerinden alınan bedel.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü