Eğitim Sitesi

Yeniden Yapılandırma Nedir? Yeniden Yapılandırma Hakkında Kısaca Bilgi

Yeniden Yapılandırma Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Yeniden Yapılandırma:

Bir finansal piyasa altyapısı kuruluşun, katılımcı temerrüdü veya (iş, operasyonel veya diğer yapısal zayıflıklar gibi) diğer nedenlerle ortaya çıkan ve normal mekanizmaların kullanılmasına rağmen çözülememiş olan herhangi bir karşılanmamış kayıp, likidite sıkışıklığı veya sermaye yetersizliği probleminin çözülmesi amacıyla, bağlı olduğu ilgili mevzuat, kendi iç kural ve prosedürleri ve sözleşmeye bağlı yükümlülükleri ile uyumlu olarak, önceden oluşturulmuş ancak tükenmiş olan finansal kaynakların ikmal edilmesi ve çeşitli likidite düzenlemelerini de içeren tüm faaliyetleridir. (Restructuring)

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Tahvil: 1-Devletin ya da özel kuruluşların borç para bulmak amacıyla çıkardığı borçlanma senetleri. Tahviller, uzun vadeli bir borçlanma ve finansman aracıdır. İhraç vadesi 1 yıldan uzun menkul kıymetlerdir. 2-Borsa'da gerçekleştirilen işlemler sonucunda oluşan borç ve alacakların karşılıklı olarak tasfiye edilmesidir.

    Menkul Kıymet Borsaları: Menkul kıymetlerin arz ve talebinin karşılaştığı örgütlenmiş piyasalardır.

    Spot Fiyat: Cari piyasa fiyatıdır. Genellikle işlemlerin takası 2 gün sonra gerçekleşir.

    Tele Havale: 1- Elektronik terminal, nakit makinesi, bilgisayar, telefon veya İnternet yoluyla para transferinin başlatılması. 2- Paranın kredi kartı veya otomatik fatura ödemesiyle transferi. 3- Yurtdışına para gönderme.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü