Eğitim Sitesi

Yeniden Görüşme Nedir? Yeniden Görüşme Hakkında Kısaca Bilgi

Yeniden Görüşme Terimi Hakkında Bilgiler

Parlamento (TBMM) Terimi Olarak Yeniden Görüşme:

Bkz. Tekrir-i müzakere

 

    Benzer Parlamento (TBMM) Terimleri

    Gündem Dışı Konuşma: Genel Kurula duyurulmasında zaruret görülen olağanüstü acele hâllerde, milletvekilleri ve/veya hükûmete gündeme geçmeden önce söz verilmesidir. Oturumu yöneten başkanvekili o birleşimde hangi milletvekiline gündem dışı söz verileceğine karar verir. Her birleşimin başında en fazla 3 milletvekiline, 5’er dakikayı geçmemek üzere söz verilmektedir. Hükümet adına bir bakan bu konuşmalara cevap verebilir. Hükümetin gündem dışı söz talebinde bulunması hâlinde ise hükümet, siyasi parti grupları ve grubu bulunmayan bir milletvekili söz alabilir.

    Komisyonlar Bülteni: TBMM Başkanlığı tarafından yılda iki defa yayımlanarak Genel Kurul tutanağına eklenen ve komisyonlara havale edilmiş veya komisyonlarca Genel Kuruldan geri alınmış yahut Genel Kurulca komisyonlara geri verilmiş işlerin hangi safhada olduğunu gösteren belgedir.

    Teamül: Bkz. Parlamento teamülü

    TBMM İnternet Sayfası: TBMM’nin yasama ve denetim faaliyetleri ile milletvekilleri, komisyonlar ve Başkanlık Divanına ilişkin bilgi ve belgelere ulaşılabilen internet sayfasıdır (www.tbmm.gov.tr).

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Parlamento (TBMM) Terimleri Sözlüğü