Eğitim Sitesi

Yeğinlik Nedir? Yeğinlik Hakkında Kısaca Bilgi

Yeğinlik Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Yeğinlik:

Birim alandan, birim zamanda geçen enerji miktarı.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Çekim Kuvveti: Doğanın temel kuvvetlerinden biri, tüm maddeler arasında var olan bir kuvvet. Bu kuvvet manyetik, elektriksel, elektromanyetik ve çekirdek içinde etkin olan nükleer kuvvetlerden daha zayıf olup, maddenin iç yapısında rol oynamaz. İki cismin kütleleriyle doğru aralarındaki uzaklığın karesiyle ters orantılıdır.

    Gök Cismi: Uzay, meteorlar, gezegenler ve yıldızlarla doludur. Bunların hepsi gök cismi olarak adlandırılır. Yapılan gözlemlemelerde göre gök cisimleri konumlarına göre gruplandırılarak bazı cisim ve hayvanlara benzetilerek isimlendirme yapılmıştır. Büyükayı takımyıldızı, Çobanyıldızı gibi isimler bunlardan bazılarıdır. Gök cisimlerinden yol ve yön bulmada yararlanılır.

    Atmosfer Araştırma Uyduları: Atmosfer araştırma uyduları, uzaya gönderilen ilk uydulardandır. Atmosferi inceleme amacıyla yörüngeleri oldukça alçak seviyelidir.

    : Beyaz ışığı renklere ayırmak için nesne merceklerinin ya da aynaların önüne konulan koşut teller örgüsü. Tel yerine ince çizgiler de kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü