Eğitim Sitesi

Yardımcılar Nedir? Yardımcılar Hakkında Kısaca Bilgi

Yardımcılar Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Yardımcılar:

Üretim Grubunun ya da Üretim Grubuna ait kazan ya da kombine çevrim kazanının bir bölümü olmayıp, bu birimlerin çalışması için gerekli olan Tesis bölümleri ve/veya Teçhizat.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Talebin Dayanakları: Enerji talebinin düzeyinin ve yapısının belirlenmesine (dolaysız dayanaklar) ve/veya bunların zaman içindeki gelişmelerinin etkilenmesine (dolaylı dayanaklar)katkısı bulunan teknik, ekonomik, sosyal ve politik faktörlerdir.Bunlar, objektif (ikmal karakteristikleri, apareylerin verimi vs.) ya da subjektif (tüketicinin tercihleri, alışkanlıkları, reklamlar karşısında davranışı, mevzuat, değişimler vs.) olabilir.

    Beklenen Sağlanamayan Enerji (Expedced unserved energy): EUE Bir arıza ya da devredışı olma durumu görüldüğünde sağlanamayacağı beklenen enerjinin yıllık miktarı.

    Taşkömür: Siyah renkte, organik fosil halinde, tortul birikimli katı yakıttır. 30 C sıcaklık, %96 hava nisbi nemlilik oranında ve külsüz madde esasına göre ısıl değeri 24 MJ/kg (yaklaşık 5700 kCal/kg ya da 10260 Btu/Ib) düzeyi üzerindedir.

    Oturan Sistemin Toparlanması: Şebekenin ya da Enerji Sisteminin kısmen ya da tamamen oturması durumunun ortadan kaldırılması için ESİ tarafından gerçekleştirilen işlemler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü