Eğitim Sitesi

Oturan Sistemin Toparlanması Nedir? Oturan Sistemin Toparlanması Hakkında Kısaca Bilgi

Oturan Sistemin Toparlanması Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Oturan Sistemin Toparlanması:

Şebekenin ya da Enerji Sisteminin kısmen ya da tamamen oturması durumunun ortadan kaldırılması için ESİ tarafından gerçekleştirilen işlemler.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Veri Toplama Sistemi: MAMS tarafından, Enerji Üreticilerine yapılacak ödemelerin ve Doğrudan Bağlı Tarife Dışı Müşterilerin TEDAŞ ve Dağıtım/Tüketiciye Satış Hizmeti Sağlayıcılarının yapacakları ödemelerin hesaplanması için kullanılan veri toplama sistemi. Şüpheli bir durum olmaması açısından, Bağlantı Noktası, Büyük Ölçekli Besleme Noktası ve Üretim Santrallerindeki ölçüm teçhizatı bu Veri Toplamadır.

    Dağıtım Seviyesine Bağlı Enerji Üreticisi: İletim Şebekesine bağlı olmayıp, doğrudan bir Müşterinin şebekesine ya da Dağıtım Şebekesine bağlı olan üretim gruplarını işleten enerji üreticisi.

    Tüketim Denetimi: Özel ölçme gereçleri (ısı ve özel tarifeli puant tüketimini belirleyen sayaçlar) kullanılarak aralıklı çalışma sağlayan tarifelerden yararlanılması, tüketimin düştüğü dönemlerde ısı stoklanması vs. yoluyla tüketimi gerçek gereksinmeye göre dengeleme yöntemidir.

    TRTF: Türkiye Radyo Televizyon Fonu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü