Eğitim Sitesi

Yapay Uydu Nedir? Yapay Uydu Hakkında Kısaca Bilgi

Yapay Uydu Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Yapay Uydu:

İnsanlar tarafından yapılarak Dünya'nın ya da başka bir gök cisminin etrafında yörüngeye oturtulan cisim.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Yapay Uydu:

İnsanlar tarafından yapılarak Dünya (veya başka bir gezegen) çevresine oturtulmuş araç. Bu uydular, araştırma, haberleşme, harita çizimi ve gözetleme gibi hizmetler yapar.  

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Albedo (Aklık, Aklık derecesi): Bir cismin ışığı yansıtma gücü; cismin yansıttığı ışınımın, aldığı ışınıma oranı.

    İlk Uzay Turisti: 28 Nisan 2001 tarihinde Amerikalı işadamı Dennis Tito'yu taşıyan Soyuz uzay aracı, Kazakistan'ın Baykonur Uzay Üssü'nden Türkiye saati ile 10.37'de fırlatılarak 6 gün sürecek olan uzay yolculuğuna başladı. Böylece Tito dünyadaki ilk uzay turisti olma ünvanını kazanmış oldu. 61 yaşındaki Dennis Tito, altı gün sürecek uzay serüveni için Ruslara 20 milyon dolar ödedi. Dennis Tito uzaydaki ilk 24 saatini değerlendirdiği basın açıklamasında, uzay mekiğinin kalkışı sırasında fazla sallantı olmadığını ve heyecanlanmadığını söyledi. Amerikalı işadamı, uzayda bulunmanın tarif edilemez bir duygu olduğunu anlattı. Uzaya gitmek için insanüstü özelliklere gerek olmadığını belirten Tito herkesin uzay yolculuğuna çıkabileceğini savundu.

    Avköpekleri: Bir takımyıldızın adı.

    Odak Oranı (Fotoğrafik Hız): Odak Oranı = Odak Uzaklığı (mm) / Açıklık (mm) ile hesaplanır. Odak oranı size teleskobunuzla fotoğraf çekebilme hızını verir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü