Eğitim Sitesi

Vize Sınavı Nedir? Vize Sınavı Hakkında Kısaca Bilgi

Vize Sınavı Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Vize Sınavı:

Genel eğitim sistemindeki gibi yapılan yazılı veya uygulamalı sınavlardır. Dersin 1. sınavı diyebiliriz.(Bazı ünv. çift vize sınavı yapılmaktadır) Dersi geçmek için belirli bir puanı almanız gerekir. Son sınavlar final olarak isimlendirilir. Vize ve finalden alınan notların ortalaması alınır (Veya her okulun yüzdesine göre) dersten geçip geçmediğiniz belli olur.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Üst Kuruluşlar: Yükseköğretim Kurulu ve Üniversitelerarası Kuruldur.

    Yaz Okulu: 1. Üniversitelerde bazı fakülte veya bölümler yaz aylarında eğitim yapmaktadırlar. Yaz okulunun amaçları; çok sayıda öğrenci tarafından alınan derslerdeki yığılmayı azaltmak, kendilerinden ancak yaz aylarında yararlanılabilecek öğretim elemanlarının eğitime katılımını sağlamak, belli derslerde başarısız olan öğrencilerin eksiklerini tamamlayarak zamanında mezun olmalarına yardımcı olmaktır. 2. Üniversitede normal eğitim süresi bittikten sonra üstten ders alma, başarısız dersleri tekrar almak için yaz ayında yapılan ve yaklaşık 7-8 hafta süren yoğunlaştırılmış ders programlarıdır.

    Yandal: Yandal eğitim, üniversitenin bir lisans programına kayıtlı olan bir öğrencinin, bilgisini artırmak amacıyla ikinci bir lisans programından ders almasıdır.

    Gündüzcü Öğrenci: Kampus sınırları dışında ve üniversite tarafından yönetilmeyen bir yerde yaşayan ve derslere girmek için her gün kampusa gidip gelen öğrenci.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü