Eğitim Sitesi

Gündüzcü Öğrenci Nedir? Gündüzcü Öğrenci Hakkında Kısaca Bilgi

Gündüzcü Öğrenci Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Gündüzcü Öğrenci:

Kampus sınırları dışında ve üniversite tarafından yönetilmeyen bir yerde yaşayan ve derslere girmek için her gün kampusa gidip gelen öğrenci.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    KPDS: Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavı ÖSYM tarafından yapılır. Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere senede iki kez yapılır.

    ALES(Akademik Personel Ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı): Lisans programını bitirdikten sonra eğitimine devam etmek isteyen öğrencilerin Yüksek Lisans veya Doktora programlarına başvurabilmek için girmek zorunda oldukları bir sınavdır. Türkiye'de, bir lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek; ya da yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi kadrolarına atanabilmek için ALES'e girmek ve başarılı olmak gerekmektedir.

    Katkı Kredisi(Harç): Katkı kredisinde, öğrenim kredisinden farklı olarak öğrenciye nakit para ödenmez, ancak öğrencinin ödemekle yükümlü olduğu dönemlik harç miktarı devlet tarafından karşılanır. Öğrenci mezun olduktan 2 yıl sonra taksitler şeklinde borcunu öder.

    Ekstern Eğitim: Yükseköğretimin belirli dallarında devam zorunluluğu olmaksızın saadece yarıyıl içi ve sonu sınavlarına katılarak sürdürülen bir eğitim türüdür. Bu eğitimi izleyen öğrenciler ,ortak zorunlu dersler ile gerekli görülen bazı dersleri ,ilgili Yükseköğretim Kurumları'nca düzenlenen mesai saatleri dışındaki uygun saatlerde alırlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü