Eğitim Sitesi

Uzay Araçları ve Yolculuk Bilimi Nedir? Uzay Araçları ve Yolculuk Bilimi Hakkında Kısaca Bilgi

Uzay Araçları ve Yolculuk Bilimi Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Uzay Araçları ve Yolculuk Bilimi:

Uzay araçları ve yolculuk bilimi, uzay araçlarıyla diğer gök cisimlerine yapılan uçuş ve yolculukları konu alır. Bu alandaki en büyük gelişme uzay istasyonlarının hizmete girmesiyle başlamıştır. İnsansız uzay istasyonları arasında, astronomi uyduları, biyolojik uydular, haberleşme uyduları, seyrüsefer uyduları, askerî amaçlı uyduları ve Dünya gözlem uydularını içerir. İnsanlı uzay istasyonları henüz gelişme aşamasındadır. Dünya yörüngesinde dolanan, mevcut insanlı uzay istasyonlarının ötesinde asıl hedef uzay şehirleri denen çok büyük ölçekli uzay istasyonlarının tasarlanması ve inşasıdır.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Ağırlık Merkezi: Bir cismi oluşturan parçacıkları etkileyen çekim kuvvetleri bileşkesinin uygulandığı kuramsal nokta. Cisim ister Yer'de, ister başka bir gezegende olsun, her konumu için bu nokta değişmez.

    Mars Gezegeni: - Mars, Dünya'ya benzeyen 2. gezegendir. Bu nedenle " Dünya'nın erkek kardeşi " olarak adlandırılır. - Demir oksitden oluşması nedeni ile " Kızıl Gezegen " olarakta adlandırılır. - Dünya'ya göre soğuk bir gezegendir. Ortalama sıcaklığı -55⁰C dir. - Güneş sisteminin 25 km yüksekliğindeki en büyük yanar dağı " Olympus " Mars'ta bulunmaktadır. - Gezegende hiç su yoktur. - Atmosferi Dünya'nınkine göre daha incedir. - Çok kuvvetli rüzgarlar ve kum fırtınaları yaşanır.

    Azimut: Bir gök cisminden geçen düşey daire ile gözlem noktası meridyen dairesi arasındaki açı. Çevren düzleminde güney noktasından başlayarak saat ibresi yönünde ölçülür.

    Deklinasyon: Gökyüzünde bir noktanın gök ekvatorundan açısal uzaklığı. Dik açıklık.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü