Eğitim Sitesi

Üst Geçit Nedir? Üst Geçit Hakkında Kısaca Bilgi

Üst Geçit Terimi Hakkında Bilgiler

İnşaat Terimi Olarak Üst Geçit:

Doğal zeminin üstündeki yaya veya taşıt geçidi.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Üst Geçit:

1- Bir yolun iki yanını, basamaklarla yükseltilmiş bir bağlantı ile birleştiren ve yayaların yoldaki taşıtlarla karşılaşmaksızın karşıdan karşıya geçmelerini sağlayan geçit.

2- Trafik akışını kesmemek için bir yolun üstünden geçirilen köprü biçiminde yol.

3- Karayolunun diğer bir karayolu veya demiryolunu üstten geçmesini sağlayan yapıya üst geçit denir.

 

    Benzer İnşaat Terimleri

    Ahşap Doğramacı: Ahşap Doğramacı, el takımları, makine ve ekipman kullanarak, ahşap malzemelerden her türlü sabit ve hareketli ahşap doğramaların imalat, montaj ve onarım işlemlerini, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

    Vekaleten Proje Yönetimi: Yalnız mal sahibi ile inşaat proje yöneticisi arasında belirlenen ilişki çerçevesinde uygulanan bir inşaat yönetimidir. İnşaat yönetiminde vekalet, güven çerçevesinde proje yöneticisinin, mal sahibi adına hareket etmesidir.

    Saray: 1. Devlet başkanlarının (veya Osmanlılarda sultanın yakınlarının) oturmalarına ayrılmış büyük konak. 2. Halk işlerinin içinde görüldüğü büyük bina.

    Prim: Mal sahibi ile yüklenici arasında yapılan sözleşmede öngörülen temel hedeflerin aşılması halinde mal sahibi tarafından ödül biçiminde yükleniciye yapılan veya yapılması gereken ödeme.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online İnşaat Terimleri Sözlüğü