Eğitim Sitesi

Umumi Bina Nedir? Umumi Bina Hakkında Kısaca Bilgi

Umumi Bina Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Umumi Bina:

Kamu hizmeti için kullanılan resmi binalarla ibadet yerleri, özel eğitim, özel sağlık tesisleri, sinema, tiyatro, opera, müze, kütüphane, konferans salonu gibi kültürel binalar ile gazino, düğün salonu gibi eğlence yapıları, otel, özel yurt, işhanı, büro, pasaj, çarşı gibi ticari yapılar, spor tesisleri, genel otopark ve buna benzer umuma ait binalar.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Açılma Ruhsatı: Yer seçimi ve tesis kurma izni verilmiş, onaylı projesine göre yapılmış, çevre ve toplum sağlığı açısından uygunluğu tespit edilmiş tesislerin faaliyet göstermelerine dair yetkili makamca verilen ruhsat.

    Temsil Giderleri: Belediyelerin görevleri ile ilgili olmak şartıyla: a) Belde'de başarılı çalışmaları görülenler için toplantılar düzenlenmek. b) Kupa ve benzeri teşvik uygulamalarında bulunmak. c) Gerçek ve tüzel kişilere plaket, ödül ve hediye vermek, çiçek göndermek. d) Belde'de göreve başlayan veya ayrılan protokole dahil kişiler için toplantılar düzenlemek ve hediye vermek için yapılan harcamalar.

    Nüfus İndeksi: Dolaylı araçlarla gerçekleştirilen, bir nüfusun büyüklüğü ya da diğer özellikleriyle ilgili tahmin.

    Ayniyat Tesellüm Makbuzu: Kurumca bastırılarak Alındı Kayıt Defterine kaydedilen, cilt, seri ve müteselsil sıra numaralı , malın teslim alındığını gösteren makbuz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü