Eğitim Sitesi

Uçucu Yağ Nedir? Uçucu Yağ Hakkında Kısaca Bilgi

Uçucu Yağ Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Uçucu Yağ:

Eczacılıkta kullanılan, bitkilerden elde edilen hoş kokulu organik bileşik.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Yoğunlaşma: Ortalama kinetik enerjileri düşük olan gaz fazındaki moleküllerin sıvı fazına geçmeleri.

    Tesir Değerliği (TD): Asitlerin ortama verdiği H+ iyonu sayısı, bazların ortama verdiği OH- iyonu sayısı, tuzların ise ortama verdiği veya aldığı elektron sayısına tesir değerliği denir. Örneğin H2SO4 için bu değer 2 dir. Çünkü sülfürik asit 2 tane H+ iyonunu sulu çözeltisine verebilir. NaOH, HNO3, HCl için bu değer 1 dir Molarite ve normalite arasında N=Mx TD bağlantısı vardır. Örnek: 0,5 N 500 mL NaOH çözeltisinin hazırlanması 1 mol NaOH’in ağırlığı= 23g Na +19 g O + 1g H = 40 g/1mol 500 mL = 0,5 L TD= 1 olduğu için eşdeğer gram sayısı = molekül ağırlığı =40 g/mol N= eşdeğer gram sayısı/ V 0,5 (mol/L) = n / 0,5 L n = 0,5 (mol/L) x 0,5 (L) n = 0,25 mol n =m /MA 0,25 mol = m / 40g / mol m = 0,25 x 40 = 10 g 10 g NaOH katısı 500 mL’lik balonjojeye hassas olarak tartılır ve hacim çizgisine kadar saf su ile tamamlanarak 0,5 N NaOH çözeltisi elde edilir.

    Katlı oranlar yasası: Aynı elementlerden oluşan iki farklı bileşikte elementlerden birinin aynı miktarı ile birleşen diğer elementin kütleleri arasında tam sayılarla ifade eden yasa.

    Çeker Ocak: Çeker ocaklar çalışma alanında oluşan asit buharı, ısı, proses aroması gibi gazları uzaklaştırabilecek emiş gücüne sahip çalışma alanındaki zehirli ve istenmeyen gazları ortamdan uzaklaştıracak baca bağlantılı cihazlardır. Çeker ocaklar genel olarak laboratuvar tezgahlarının uygun bir bölümüne yerleştirilir, kullanım şekline göre içerisine gaz bağlantısı, musluk bağlantıları yapılabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü