Eğitim Sitesi

Turner Nedir? Turner Hakkında Kısaca Bilgi

Turner Terimi Hakkında Bilgiler

Genetik Terimi Olarak Turner:

X taşımayan bir yumurta hücresinin X taşıyan sperm hücresi ile döllenmesinden X0 (45 kromozomlu) zigot oluşur. Geliştiklerinde bu dişilerin boyunlarının iki yanında kalın deri kıvrımları vardır, fakat normal bir dişi gibi görünürler. Normal dişilerden biraz daha kısa boylu, parmakları kısa ve küttür. Eşeysel olgunluğa erişemezler, kısırdırlar.

 

    Benzer Genetik Terimleri

    Genotip: Canlıların DNA'sındaki (genler) genetik bilgidir. Canlı bireylerin karakterlerini oluşturur. DNA'nın en küçük birimi genler olduğu için genotipler genlerce oluşturulur. Örnek: Karakterlerin dominant, resesif, homozigot, heterozigot... olması gibi.

    Ribozomal RNA: Hücre ribozomlarında bulunan bir çeşit RNA.

    Resesif Gen(Çekinik Gen): Bulunduğu canlıda taşıdığı karakteri dominant gen bulunmadığı zaman oluşturabilen genlerdir. Küçük harflerle sembolize edilir(a,b,c,d...). Örnek: Sarı saçlılık, düz saç şekli, bezelyelerde yeşil ve buruşuk tohumluluk, kısa boyluluk...

    Faktör: Mendel, özelliklerin kalıtımından sorumlu birimlere faktör adını vermiştir. Bu kalıtım faktörlerinin, yani genlerin, kromozomlar üzerinde yer aldığı ve onlarla birlikte kalıtıldığı düşüncelerini 1902 yılında Walter S.Sutton ve Theodor Boveri ortaya koymuştur. Kalıtımın kromozom teorisi olarak bilinen bu teori, genlerin kromozomlar üzerinde aktarıldığına doğrudan kanıtlar sağlayan Morgan ve Bridges'in çalışmalarıyla desteklenmiştir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Genetik Terimleri Sözlüğü