Eğitim Sitesi

TSEK Markası (Kalite Uygunluk Markası) Nedir? TSEK Markası (Kalite Uygunluk Markası) Hakkında Kısaca Bilgi

TSEK Markası (Kalite Uygunluk Markası) Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak TSEK Markası (Kalite Uygunluk Markası):

TSEK markası, üzerine veya ambalajına konulduğu malların henüz Türk Standardı olmadığından ilgili uluslararası veya diğer ülkelerin standartlarına veya TSE tarafından kabul edilen teknik özelliklere uygun olarak imal edilip, piyasaya arz edildiklerini ifade eder.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Odak Alanları: Kurumun belirlediği ilkeler çerçevesinde misyonunu yerine getirebilmesi, vizyonuna ulaşabilmesi için fırsat-tehditler altında, güçlü ve zayıf yönlerini değerlendirerek çalışmalarında yoğunlaşması gereken kritik alanlardır.

    Hidrografik - Oşinografik Değerler: Deniz, nehir, göl ve diğer bütün sularda, bunların kıyı şeridinde; seyir güvenliği ve kolaylığı için ölçülmüş bütün değerler ile deniz ve denizle temasta bulunan toprakla havanın, harita bilgisi olarak kullanılan fiziksel, kimyasal, jeolojik ve biyolojik özelliklerini belirten değerler.

    Kanalizasyon Harcamalarına Katılma Payı: Belediye Gelirleri Kanununa göre, belediyelerce veya belediyelere bağlı müesseselerce, kanunda belirtilen şekilde kanalizasyon tesisi yapılması halinde, gayrimenkullerin sahiplerinden alınan bedel.

    Astronomik: Azami, Geniş, Fazla, Çok.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü