Eğitim Sitesi

Terrestrial Nedir? Terrestrial Hakkında Kısaca Bilgi

Terrestrial Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak Terrestrial:

Haberleşme dilinde bu yerden yere, karadan karaya yapılan haberleşme sistemleri için kullanılır.

 

    Benzer Uydu Terimleri

    QPSK – Quaternary Phase Shift Keying: gönderme kapasitesinin arttırılmasına izin veren gönderim haberleşmelerinde kullanılan bir digital modülasyon düzenidir. Çeyrek dalga faz kaydırma anahtarlaması.

    Bandwidth (BW): Band genişliği; elektromanyetik spektrumdaki bir frekans sahasıdır. Bir devrenin veya sistemin çalıştığı veya geçirdiği frekans bölgesinin genişliğini gösterir. Örneğin bir telefon hattında konuşma sesinin taşınabilmesi yaklaşık 3KHz bir bant genişliği gerektirir. Oysa yerel bir TV kanalı 6 MHz kullanır. Uydularda ise karışımın engellenebilmesi için daha geniş 17.5-72 MHz arası bir bant kullanılır. Yüksek Bandwidth değeri, düşük bandwidth değerine göre 1 saniye içerisinde daha fazla bilgi taşıyabilir. Birimi Hertz (Hz)’dir.

    G/T (Kazanç-Eşdeğer Gürültü Sıcaklığı Oranı): Uydu veya yer istasyonu alıcısının kalitesini belirlemek için kullanılan bir parametredir.

    Indoor Unit (IDU): İletişim sistemlerinde kapalı ortamlarda (bina içi) kullanılan cihazların genel adıdır. Aynı cihaz için farklı model (outdoor – dış birim , indoor – iç birim) üretilebilir. VSAT, SCPC , uydu internet ya da diğer uydu haberleşme sistemlerinde uydu modeme verilen isimdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uydu Terimleri Sözlüğü