Eğitim Sitesi

Terrakotta Nedir? Terrakotta Hakkında Kısaca Bilgi

Terrakotta Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Terrakotta:

Sarıdan kızıl kahveye kadar değişik renklerde, tuğla ve kiremitten çok daha düzgün, ince dokulu pişmiş toprak.

 

Sanat Terimi Olarak Terrakotta:

Değişik renklerde, tuğla ve kiremitten daha düzgün, ince dokulu pişmiş toprak malzeme.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Arsa Çapı: Arsanın kadastro haritasından çıkarılmış ölçekli örneğine verilen ad. Üzerinde ölçeği, komşu parsel numaraları, kuzey işareti ve ada parsel numarası bulunur.

    Kat Kaloriferi: Kazan içindeki suyun istenilen sıcaklıkta ısıtılması ve bunun bir pompa vasıtasıyla radyatörlerde dolaştırılması ile mekanın ısıtılmasını sağlayan cihazlardır. Kat kaloriferli sistemlerde kullanılan yakma sistemi, kat kalorifer kazanı, çelik kazan, çelik dumanlı borulu kazan, döküm kazan olarak sınıflandırılır. Kat kalorifer kazanları tamamen doğalgaza uygun dizayn edilmiş olabileceği gibi mevcut mazotlu kat kalorifer kazanlarının doğalgaza dönüşümü de mümkün olabilir. Kat kaloriferlerinin kazanları hem atmosferik hem de üflemeli brülörlü olabilir. Boylerli tip cihazlarla sıcak su temini de sağlanabilmektedir.

    Uygulama Projesi: Yapılan tüm mimarlık, mühendislik proje çalışmalarının amacı; inşası istenilen yapının, düşünüldüğü gibi olmasını sağlamaktır. Bu nedenle de yapılacak uygulamaların tüm ayrıntı ve detayların gösterileceği bir proje çizilir, çizilen bu projeye uygulama projesi denir.

    Yağmur İniş Boruları: Oluklardan gelen suyu uzaklaştıran düşey yağmur borularıdır. Yarım daire, kare ya da dikdörtgen kesitli olabilirler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü