Eğitim Sitesi

Temsil Nedir? Temsil Hakkında Kısaca Bilgi

Temsil Terimi Hakkında Bilgiler

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Temsil:

Bir gerçek veya tüzel kişinin adına başkalarınca işlem yapılabilmesi için kanun veya bu kişiler tarafından verilmesi gereken yetki.

 

Tiyatro Terimi Olarak Temsil:

Bir tiyatro eserinin oynanması.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Temsil:

Birinin veya bir topluluğun adına davranma.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Temsil:

Birinin ya da topluluğun sözcülüğünü yapma.

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Temsil:

Bir tiyatro eserinin oynanması.

 

    Benzer Emlak ve Gayrimenkul Terimleri

    Gaiplik Kararı: Bir kimsenin ölümüne kesin gözüyle bakılacak bir durumda olmamakla beraber, ölüm tehlikesi içinde kaybolmuş veya kendisinden uzun süredir haber alınamamışsa mirasçılarının talebi üzerine mahkemece verilen ve kaybolan kişiyi ölmüş sayan karardır. Gaiplik kararı üzerine veraset senedi alınarak, mirasın intikali yapılabilir.

    Fotogrametrik Harita: Uçak veya uydu ile çekilen fotoğrafların kıymetlendirilmesi sonucu oluşan, arazinin eğimini (eşyükseklik eğrilerini) de gösteren haritalardır.

    Kira Şerhi: Kira şerhi, bir taşınmaz malın maliki ile kiracı arasında düzenlenmiş kira sözleşmesinin tapu kütüğünün şerhler sütununa işlenmesidir. Böyle bir şerhin yaptırılması zorunlu değildir. Ancak şerh yaptırılırsa kiracının, kira hakkı daha güvence altında olur. Taşınmaz malın satılması halinde, yeni malik kiracıyı kira süresi dolmadan tahliye ettiremez. Bu şerhi taşınmaz malın maliki isteyebilir.

    İştira (Alım) Hakkı: Bir taşınmaz malı belli bir bedelle belli bir süre içinde malikinden satın alabilmek hakkıdır. Bu niteliği ile satış vaadine benzer. Ancak satış vaadinin azami süresi beş yıl olduğu halde bu hak şerh tarihinden itibaren on sene süreyle hüküm ve sonuç doğurur. Bu süre sonunda malikin talebi ile terkin edilebilir

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü