Eğitim Sitesi

Tatlı Büfesi Nedir? Tatlı Büfesi Hakkında Kısaca Bilgi

Tatlı Büfesi Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Tatlı Büfesi:

Pasta, tatlı ya da meyve ikramı yapılan büfe.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Balayı Paketi: Yeni evlenen çiftlerin konaklayacağı odalarda bazı lüks ilâvelere yer verilen, önceden plânlanan gezi paketi.

    Advance Purchase Excursion Fare: Rezervasyonu ve ödemesi belirli bir süre önce yapılan ve kendine özgü kısıtlamaları olan özel gezi ücreti.

    No Show: 1- Rezervasyon kesinleşmesine rağmen konaklama tesisine (hiç bilgi verilmeden veya geç bilgi verilerek) gidilmediği veya ulaşım yolu biletinin (hiç bilgi vermeden veya geç bilgi verilerek) kullanılmaması durumunda bedelinin kısmen veya tamamen konaklama veya ulaşım şirketi tarafından talep edilmesi. 2- Müşterinin yer ayırttığı halde otele gelmemesi durumunda oda fiyatının tazmin edilmesi; Kullanılmamış ve iptal edilmemiş rezervasyon. 3- Gelmedi. Müşterinin önceden yaptığı rezervasyona haber vermeksizin uymaması.

    Çevre Kanunu: İnsanlığın ortak varlığı olan çevrenin korunması, iyileştirilmesi, arazi ve doğal kaynakların en uygun bir biçimde kullanılması ve korunması, doğanın kirlenmesinin önlenmesi için yapılacak düzenleme ve önlemleri belirlemek amacıyla bu kanun bazı maddeleriyle turizmi ilgilenmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü