Eğitim Sitesi

(Tam) Kısa Devre Akımı (Solid short circuit current) Nedir? (Tam) Kısa Devre Akımı (Solid short circuit current) Hakkında Kısaca Bilgi

(Tam) Kısa Devre Akımı (Solid short circuit current) Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak (Tam) Kısa Devre Akımı (Solid short circuit current):

Normal işletme şartlarında potansiyelleri farklı olan gerilimli iletkenler arasında ihmal edilebilir empedanslı arıza sonucu meydana gelen akımdır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Otoprodüktör: Otoprodüktör, herhangi biz hizmet veya sanayi iş kolunda faaliyet gösterirken kendi hizmet ya da mamül üretimi için gerekli ısıyı-buharı veya bir başka enerjiyi üretmek zorunda olan ve bu enerjisini kendi iç ihtiyaçlarında kullandıktan sonra atık ısı-buhar vb. enerjisini elektrik enerjisine dönüştürebilecek yapı ile donatılmış tesislerdir.

    Yük Dağıtım Talimatları: Ulusal Kontrol Merkezi ya da Bölgesel Kontrol Merkezi tarafından, Üretim Gruplarını Sözleşmeye Bağlanmış İşletme Karakteristikleri çerçevesinde belirlenen bir zaman süreci içinde belirli bir üretim ve/veya gerilim düzeyinin sağlanmasına ilişkin talimatların verilmesi.

    İşletme Amaçlı Ölçüm: Ulusal Kontrol Merkezi (UKM) (Ulusal Yük Dağıtım Merkezi-UYDM) SCADA sistemine ek olarak ESİ tarafından her bir Üretim Santralı ve Merkezi Yük Dağıtıma dahil edilmiş her bir Üretim Grubunun işletilmesine ilişkin veri sağlamak için kullanımı gerekli görülen, göstergeler, ölçüm cihazları, AT'ler ve GT'ler, (alarmlar da dahil) ölçüm koruma cihazları, elektrik devreleri, transdüserler, olay kaydediciler ve diğer cihazlar; Tarife ve Sözleşme Ölçümleri ve Üretim Gruplarının Sözleşme Ölçümleri hariç olmak üzere; kullanılarak yapılan ölçümler.

    ESİ'nin Yük Dağıtım Sorumlusu: ESİ tarafından, Merkezi Yük Dağıtıma dahil edilen Üretim Gruplarının işletilmesi için, Üretim Santrallerine yük dağıtıma ilişkin talimatlar vermek üzere yetkilendirilmiş, UKM ve/veya BKM'deki kişi ya da kişiler. Bu pozisyonda, 24 saatlik vardiyalardan oluşan bir çalışma düzeni uygulanacaktır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü