Eğitim Sitesi

İşletme Amaçlı Ölçüm Nedir? İşletme Amaçlı Ölçüm Hakkında Kısaca Bilgi

İşletme Amaçlı Ölçüm Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak İşletme Amaçlı Ölçüm:

Ulusal Kontrol Merkezi (UKM) (Ulusal Yük Dağıtım Merkezi-UYDM) SCADA sistemine ek olarak ESİ tarafından her bir Üretim Santralı ve Merkezi Yük Dağıtıma dahil edilmiş her bir Üretim Grubunun işletilmesine ilişkin veri sağlamak için kullanımı gerekli görülen, göstergeler, ölçüm cihazları, AT'ler ve GT'ler, (alarmlar da dahil) ölçüm koruma cihazları, elektrik devreleri, transdüserler, olay kaydediciler ve diğer cihazlar; Tarife ve Sözleşme Ölçümleri ve Üretim Gruplarının Sözleşme Ölçümleri hariç olmak üzere; kullanılarak yapılan ölçümler.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Saatlik Ani Puant: 24 saatlik günün seçilen puant (gündüz, Akşam şeklinde) saatlerindeki 5'er veya 10'ar dk. lık güçlerinin en büyük değeridir. Birimi kW. tır.

    Sözleşme Ölçümleri: Enerji Üreticilerinden elektrik satın alınması ve kullanıcılara ve (Doğrudan Bağlı Müşterilere) elektrik enerjisi satılmasına ilişkin sözleşmeler doğrultusunda gerçek duyulan verileri sağlamak için, ilgili AT'ler ve GT'ler ile yapılan ölçüm.

    Kısa Devre: Elektrik akımının, her hangi bir sebeple alıcıya girmeden devresini kısa yoldan tamamlanmasına kısa devre denir.

    Net: Nihai Enerji Talebi-Tüketimi (Santral iç tüketimleri ile hat kayıpları hariç)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü