Eğitim Sitesi

Süzgeçler Nedir? Süzgeçler Hakkında Kısaca Bilgi

Süzgeçler Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Süzgeçler:

Düz (teras) çatılarda ve/veya balkonlarda yağmur suyunu uzaklaştırmaya yarayan yapay gözenekli ve örtü kaplamaları ile uyumlu elemanlardır.

- Dik inişli süzgeçler: Düz (teras) çatılarda yağmur suyunu düşey olarak yüzeyden yağmur iniş borusuna bağlayan elemanlardır.

- Parapet çıkışlı süzgeçler: Düz (teras) çatılarda yağmur suyunu parapet dibinden yatay veya eğimli olarak yağmur iniş borusuna bağlayan elemanlardır.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Solvent Bazlı Boya: Tiner ile inceltilen boyalara "solvent bazlı" boyalar denir. Solvent bazlı boyalar, uygulama ve kuruma esnasında koku verir. Bu yüzden boyanan mekanlar, birkaç gün havalandırılmalı ve mümkünse uygulama bir maske ile yapılmalıdır.

    BTU: İngilizce British Thermal Unit (İngiliz ısı birimi) sözcüklerinin kısaltılmasından oluşur. Bir libre suyun sıcaklığını bir Fahrenhayt değiştirmek için gereken ısı miktarıdır. Klimalarda Btu/h olarak yani klimanızın bir saatte ortamdan taşıdığı ısı miktarını belirtmek için kullanılır.

    Eğimli Çatı Tipi: Bir konstrüksiyon ile mahyadan saçağa eğim verilmiş olan çatı tipleridir. Eğimli çatılar, az eğimli (%6 -16), orta eğimli çatılar(%20 - 35) ve yüksek eğimli çatılar (%45 ve üzeri) olarak sınıflandırılabilirler.

    Damlalık: 1. Bulaşık teknesinin yanına konulan yıkanmış kapkacağın sularını tekneye akıtan oluklu bölüm. 2. Bir yapıda çörtenleri damlalık ve dam oluklarını taşıyan yan duvar. 3. Denizlik ucuna kadar gelip buradan aşağıya damlayan suların bina duvarı yüzeyine damlamaması için, duvarın 4-5 cm dışına, denizliğin alt yüzeyine yapılan 2-3 mm derinlikli girinti.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü