Eğitim Sitesi

Stop Over Nedir? Stop Over Hakkında Kısaca Bilgi

Stop Over Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Stop Over:

1. Bir uçuşa belirsiz bir süre için (24 saat) ara verilerek uğrak noktalarından birinde kalmak. Ara durak.

2. Taşıyıcı Kuralları ve hükümet emirlerine tabi olmak kaydıyla, uçuş esnasında kararlaştırılmış duraklama yerlerinde yolculuğa 24 saatten az bir süre ara verilerek devam edilmesidir.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Tatil Köyü: Doğal güzellikler içinde veya ören yerlerinin yakınında kurulu, konaklama yanında çeşitli spor, eğlence ve satış hizmetlerinin de sağlandığı, dağınık yerleşme düzenindeki en fazla üç katlı yapılardan oluşan tesis.

    Kılavuz Arabası: Kişi veya gruplara yol gösteren ve içinde bir rehberin bulunduğu araba.

    Tur Operatörü: 1- Bir seyahat programını taşıt, konaklama, yeme-içme, eğlence, rehberlik, şehir turları dâhil olmak üzere tek fiyat üzerinden hazırlayan ve perakendeci seyahat acentaları ya da tarifeli hava yolu şirketleri kanalı ile pazarlayan kişi veya kuruluş. 2- Tur operatörü bir seyahat acentasının hukuki statüsüne sahip olarak kurulan ve en ince ayrıntısına kadar programlanmış olarak seyahate çıkıştan geri dönüşe kadar seyahati, konaklamayı, yeme-içmeyi, eğlenceyi, rehberlik hizmetlerini, şehir turlarını da içeren tek ve ucuz bir fiyat üzerinden götürü seyahat hazırlayan ve bu turları doğrudan veya seyahat acentaları aracılığıyla satan kuruluşlardır.

    Kuzey Kutbu: Dünya'nın en kuzey noktası.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü