Eğitim Sitesi

Sperma (döl) Nedir? Sperma (döl) Hakkında Kısaca Bilgi

Sperma (döl) Terimi Hakkında Bilgiler

Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimi Olarak Sperma (döl):

Sağlıklı ve damızlık niteliği taşıyan hayvanlardan belirli yöntemlere alınan spermaların spermatolojik muayeneleri yapıldıktan sonraki taze ya da dondurulmuş sperma porsiyonları.

 

    Benzer Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri

    Epidemiyoloji: Belirli bir hayvan veya insan popülasyonlarında hastalıkların ortaya çıkışı, yayılışı, bu hastalıklardan korunma ve kontrol stratejileri, yaralanma ve öteki sağlıkla ilgili olayları inceleyen bilim dalı, salgın hastalıklar bilimi. Veteriner hekimlikte genellikle epizotiyoloji kavramı kullanılırken, beşeri hekimlikte epidemiyoloji kavramı kullanılmaktadır.

    Seleksiyon: Bir karakter yönünden popülasyon ortalamasından üstün olduğu tahmini edilen bireylere döl verme şansı tanımaktır yani damızlık olacak hayvanların seçimidir.

    Alacak: Alınması gereken para ya da mal. Borç karşılığında da kullanılır.

    Fermente Türk Sucuğu: Yağlı sığır kıymasına sarımsak, çeşitli baharatlar veya katkı maddelerinin eklenmesiyle oluşturulan hamurun doğal kılıflara doldurulduktan sonra uygun bir ortamda belirli süre olgunlaştırılmasıyla elde edilen tüketime hazır, kendine özgü lezzete sahip yarı kuru sucuk tipi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimleri Sözlüğü