Eğitim Sitesi

Special Interest Nedir? Special Interest Hakkında Kısaca Bilgi

Special Interest Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Special Interest:

Belirli bir konuya ilgi veya merak duyan bir grup müşteri için düzenlenen tur.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Menü: Kelime olarak menü, "ayrıntılar" olarak tanımlanır. Menü satışa sunulacak yiyecek türlerinin ve fiyatlarının saptanıp sıralanmasııdır. Esas olarak iki tür menü vardır. Birincisi tüm öğünü ve fiks fiyatlı bir kaç yemeği gösteren tabldot (table d'hot)'tur. İkincisi her maddenin ayrı ayrı fiyatlandırıldığı alakar (Ala carte)'dır. Her iki türün Carte du jour, Basit alakart veya tercihli menü (selecktive menu) gibi çeşitli şekillerde bileşimleri de vardır.

    Aerodrome: Havaalanı için kullanılan eski bir terim, halen küçük havaalanları, olasılıkla çim pisti olanlar için kullanılabilmektedir.

    Turizm İşleri Yüksek Koordinasyon Kurulu: Turizmi Teşvik Kanunu'nun öngördüğü yönetmelik çıkıncaya kadar turizm bölgeleri, turizm alanları ve turizm merkezlerini belirlemiş olan ve 1982 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı'yla ihdas edilen kurul.

    Kart Anahtar: Kredi kartlarına benzeyen, manyetik özelliği olan, otel odaları veya gemi kabinleri için güvenlik nedeni ile anahtar yerine kullanılan küçük plastik kart.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü