Eğitim Sitesi

Simge Nedir? Simge Hakkında Kısaca Bilgi

Simge Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Simge:

Sözcüğün, aynı varlığa, durum ya da eyleme işaret etmesidir.

 

Edebiyat Terimi Olarak Simge:

Genel anlamda, toplumsal anlaşmaya dayanan, anlamı önceden karalaştırılmış, belirli işaret, sembol.

 

Sanat Terimi Olarak Simge:

Sembol.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Simge:

Duyularla ifade edilemeyen bir şeyi belirten somut nesne veya işaret, rumuz, sembol.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Naturizm: Doğal varlıkların ve olayların kutsallaştığı din anlayışıdır. Tarımın insan yaşamında önem kazanması ile tarımsal üretimi yöneten doğal olaylar kutsallaşmıştır.

    Genelleme: 1- Birbirine benzeyen varlıkları ortak özellikleriyle düşünmektir. Örneğin, köpek kavramı sayesinde her gördüğümüz köpeği tek tek incelemeden (tüyleri olduğuna, havladığını, et yediğini, sadık olduğunu) diğer köpeklerle aynı ortak özelliklere sahip olduğunu biliriz. 2- Bir organizmanın koşullandığı durumlara benzer durumlara da aynı davranımı göstermesi.

    Seçim: Halkın belirli bir süre için kendini yönetecek vekillerini seçmek üzere oy kullanmasına seçim denir. Demokrasilerde seçimler gizli oy, açık sayım ilkesine göre yapılır. Seçimler sonucu çoğunluğun yönetim hakkı doğar. En çok oyu alan parti ya da partiler iktidar olup kurdukları hükümet aracılığı ile yürütme yetkisini kullanırken, diğer parti ya da partiler muhalefet görevini üstlenerek hükümet çalışmalarını denetler.

    Laiklik: 1- Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması ve bireye vicdan özgürlüğünün sağlanması durumu. 2- Toplumsal kurumların işleyiş ve düzenlemelerinin dinsel kurallara dayanmadan yapılmasına laiklik denir. 3- Devlet yönetiminde dini inançların, dini inançlardan da devlet güçlerinin olmamasını savunan düşünce sistemi ve bu sistemi uygulayan yönetim biçimi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü