Eğitim Sitesi

Serbest pistonlu motor Nedir? Serbest pistonlu motor Hakkında Kısaca Bilgi

Serbest pistonlu motor Terimi Hakkında Bilgiler

Otomobil-Araba Terimi Olarak Serbest pistonlu motor:

Bir silindirde, ortada bulunan bir yanma odasının iki tarafına karşılıklı olarak yerleştirilmiş, içe ve dışa hareket ederek çalışan bir çift pistonlu motordur.

 

    Benzer Otomobil-Araba Terimleri

    Fren Destek Sistemi: "Break Assist System" olarak bilinen sistem, ABS'nin çalışması için gerekli azami fren basıncına, pedal üzerinde çok büyük kuvvetler uygulamaksızın ulaşılmasını sağlar. ideal frenlemeyi sağlamak amacıyla son yıllarda üretilen otomobillerde standart olarak yer almaya başlayan sistem, durma mesafesinin kısalmasını da sağlıyor.

    Kompresyon segmanları: Pistonun üst tarafındaki segmanlardır. Silindirdeki kompresyonu tutacak ve kaçakları önleyecek şekilde yapılmıştır.

    Kontak Anahtarı: Motorlu taşıtların motorunu çalıştırmak ve aracın tüm fonksiyonlarını aktif duruma getirmek için kullanılır. Yeni jenerasyon otomobillerde start-stop butonu, retina tarayıcı ve parmak izi okuyucu şeklinde görüntü değiştirse de aynı amaca hizmet eder. Kontak anahtarları klasik ve immobiliser özellikli olarak ikiye ayrılır. Bazı otomobillerde kartlı sistem kullanılır.

    Kompresyon ölçme aleti: Motorun marşla döndürülmesi sırasında, silindirdeki basıncı ölçen alettir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Otomobil-Araba Terimleri Sözlüğü