Eğitim Sitesi

Kontak Anahtarı Nedir? Kontak Anahtarı Hakkında Kısaca Bilgi

Kontak Anahtarı Terimi Hakkında Bilgiler

Otomobil-Araba Terimi Olarak Kontak Anahtarı:

Motorlu taşıtların motorunu çalıştırmak ve aracın tüm fonksiyonlarını aktif duruma getirmek için kullanılır. Yeni jenerasyon otomobillerde start-stop butonu, retina tarayıcı ve parmak izi okuyucu şeklinde görüntü değiştirse de aynı amaca hizmet eder. Kontak anahtarları klasik ve immobiliser özellikli olarak ikiye ayrılır. Bazı otomobillerde kartlı sistem kullanılır.

 

    Benzer Otomobil-Araba Terimleri

    Koruyucu kılavuz: Tüp şeklinde bir borudur. Biyelin sökülmesi sırasında biyel cıvatalarına takılarak, krank muylusunu çizilip bozulmaktan korur.

    Grup dişlileri mili: Vites kutusunda dişliler ile beraber kamalı milin aksi yönde dönen bir mildir.

    Concept otomobil: "Kavram otomobilleri" de denilen, henüz üretime girmemiş, muhtemelen de girmesi planlanmayan otomobillerdir. Bu araçlar, genel olarak gelecekte üretilmesi planlanan araçlarda kullanılabilecek teknolojik yeniliklerin sergilenmesi amacını taşır. Bu tür araçların çok azının üretimine karar verilir.

    Araç: Karayollarında kullanılabilen motorlu, motorsuz ve özel amaçlı taşıtlar ile iş makineleri ve lastik tekerlekli traktörlerin genel adıdır. Bunlara dahil olan araçlar; otomobiller, tırlar, kamyonlar, otobüsler, minibüsler, panelvanlar, traktörler, motosikletler ve bisikletlerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Otomobil-Araba Terimleri Sözlüğü