Eğitim Sitesi

SEO Nedir? SEO Hakkında Kısaca Bilgi

SEO Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak SEO:

Search Engine Optimization. Arama motoru iyileştirmesi (optimizasyonu). Web sitelerinin günümüzde en önemli reklam ve pazarlama araçlarından olduğu düşünülürse SEO'nun da bu araçtan en iyi şekilde yararlanma alt aracı olduğu söylenebilir. SEO, Google gibi arama motorlarında çeşitli kelimelerde arama yaptığımız zaman web sitemizi ilk sayfalarda çıkartma tekniğidir.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    Submission: Web sitelerini dizinler gibi kaynak web sitelerine ekleme işlemi.

    Nofollow Link: Arama motoru örümcekleri tarafından takip edilmemesini istediğimiz içerikler için kullandığımız özelliktir.

    Affiliate: Webmasterların; firmaların satmış olduğu ürünleri ya da servisleri web siteleri ile promosyonunu text link ya da grafik/resimlerle yaparak; tıklama, üyelik yada satış bazında firmaların belirlemiş olduğu komisyon aldıkları bir internet pazarlama türüdür.

    Çapraz Link: Sitelerin backlink kazanmak için yaptıkları link takasına denir. Ancak bilindiği gibi takas değildir. A ve B kişilerinin 2 sitesi varsa, A kişi 1. sitesine B sitesinin linkini ekler. Bunun karşılığında B kişisi de, A kişisinin linkini 2. sitesine ekler. Bu sayede iki kişinin de backlinki olur. Link takasın Google tarafından önemini yitirdiği için bu yöntem uygulanır. Bunun yararı, pagerank güncellemelerinde belli olur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü