Eğitim Sitesi

Sayısal Yayın Nedir? Sayısal Yayın Hakkında Kısaca Bilgi

Sayısal Yayın Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Sayısal Yayın:

Sayısal kodlama ve modülasyon tekniği kullanılarak kablo, uydu, karasal ve benzeri ortamlardan yapılan yayın hizmeti.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Röportaj: Bir olay, durum ve/veya kişiyle ilgili, derin araştırma yapma, bilgi/belge tarama, yerinde gözlem yapma, ilgili kişilerden bilgi/demeç alma ve yüz yüze görüşme yapma sonucu edinilen bilgi ve kişisel izlenimlerin okuyucuya aktarıldığı yazım türü.

    Ses Miksajı: Orijinal ses kaydını değiştirmek veya koruyup yeni ses kaydı eklemek amacıyla, görüntüde bir değişiklik yapmaksızın, görüntü kaydında sesi düzenleme işlemi.

    İşveren Kurum/Kuruluş: 1. Bir işin/projenin gerçekleştirilmesi için gereken örgüt ve finansman olanağını sağlayarak, projeyi gerçekleştirecek seslendirme oyuncusu ve teknik ekiple iş sözleşmesi yapan ve bu kişileri, ücret karşılığı çalıştıran gerçek ya da tüzel kişiler. 2. Bir işin/projenin gerçekleştirilmesi için gereken bütün olanakları, istihdam ve finansmanı sağlayarak, projeyi gerçekleştirecek figüran ile iş sözleşmesi yapan ve bu kişileri, ücret karşılığı çalıştıran gerçek ya da tüzel kişi, kurum ya da kuruluşlar.

    Set: 1. Sinema ya da televizyon filmi, dizi, reklam vb. gösterim şekillerinin gerçekleştiği gerçek ya da kurmaca alan. 2. Program çekimi için gerekli olan teknik donanım ile görsel ve sanatsal unsurlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü