Eğitim Sitesi

Say Nedir? Say Hakkında Kısaca Bilgi

Say Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Say:

Sözlükte çalışmak, çalışıp kazanmak, gayret etmek, kastetmek, koşmak, yürümek gibi anlamlara gelen say, dini bir terim olarak, hac ve umre esnasında Kâbe'nin doğusundaki Safa ve Merve denilen iki tepeciğin arasında, Safa'dan başlayıp Merve'de tamamlanmak üzere, yedi defa gidip gelmeyi ifade eder.

 

Hukuk Terimi Olarak Sây:

emek; çalışma

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Mushaf: 1. Kur'an-ı Kerim'in iki kapak arasına alınmış hâline verilen ad. Kuran-ı Kerim'in diğer adlarından birisi. 2. Sözlükte iki kapak arasında toplanmış sayfalar demektir. Terim olarak kitap haline getirilmiş olan Kur'anın özel adıdır. Kur'an-ı Kerim; Hz. Ebu Bekir zamanında Zeyd bin Sabit başkanlığında oluşturulan komisyon tarafından kitap haline getirilmiştir. Kur'an-ı Kerim'in kitap haline getirilen ilk nüshasına Mushaf denir

    Teçhiz: Ölen kişi için genel olarak yapılması gereken hazırlıklar. Uygun bir yıkama yerinin bulunması, yıkama esnasında kullanılacak malzemelerin temin edilmesi, kabrin kazılması, nakil ve benzeri hazırlıklar techiz olarak adlandırılır.

    Kureyş: Peygamber (sav)' in soyunun mensup olduğu kabile.

    Kırâat: 1- Namazda ayakta iken Fatiha ve Kurandan bir sure veya üç kısa ayet okumaktır. 2- Namazda Kur'an-ı Kerim'den bir miktar belli kural ve işaretlere göre okumak demektir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü