Eğitim Sitesi

Şantiye Şefi Nedir? Şantiye Şefi Hakkında Kısaca Bilgi

Şantiye Şefi Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Şantiye Şefi:

Yapının uygulanması için gerekli olan inşaat ve iş organizasyonunu sağlayan, işveren vekili olarak hareket eden ve İş Kanunu ile İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Tüzüğü'ne göre zorunlu tedbirleri almak ve uygulatmak ile sorumlu olan mimar veya inşaat mühendisi.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Esnaf Kefalet Kooperatifleri: Türk esnafı ve sanatkârlarının, finansman ihtiyacını, dolaylı — dolaysız biçimde karşılamak üzere tesis edilen, Ticaret Bakanlığı ve bir devlet bankası olan Türkiye Halk Bankasının denetimi altında faaliyet gösteren kooperatifler.

    Nüfus Sayımı: Bir ülkedeki insanların resmi olarak belirli aralıklarla sayımı.

    Ferağ: Bir mülkü başkasına bırakma, başkasının üstüne geçirme.

    Kente Karşı Suç: 1) Bir kentin doğal, tarihsel ve güzel duyusal değerlerine, bireyler ve türlü örgütler ve hatta yöneticiler tarafından, değerlerini azaltıcı veya tümden yitirici zararlar verilmesi sonucunda, kamu vicdanında yarattığı rahatsızlıklar bu etkinliklere (yasalarda bu etkinlikler suç olarak tanımlanmamış olsa bile) verile ad. 2) Bu türlü eylemlerin yasalarda suç olarak tanımlanmış ve bunları işleyenlerin karşılaşacakları yaptırımların da yine yasalarda gösterilmiş olması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü