Eğitim Sitesi

Sandbox Nedir? Sandbox Hakkında Kısaca Bilgi

Sandbox Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak Sandbox:

Google'ın, özellikle yeni açılmış ve yanlış backlink sistemiyle hareket eden web sitelerinin yukarı sıralarda görünmesini engellemek için çıkardığı filtreleme sistemi. Sandbox filtresine giren web siteleri en önemli anahtar kelimelerinde bile ilk sayfalarda çıkamazlar. Bu durum 3 ay ile 6 ay arası sürebilir.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    Canonical URL: Tek bağlantı adresi. Bir web sitesi sayfasının birden fazla ve farklı adreslerle indekslenmesini önlemek için kullanılan link parametresidir.

    Submission: Web sitelerini dizinler gibi kaynak web sitelerine ekleme işlemi.

    Keyword Density: Anahtar kelime yoğunluğu. Bir sayfa içinde konuyla alakalı bir anahtar kelimenin tekrar sayısının sayfadaki kelime sayısına oranı. Mesela 100 kelimelik bir içerikte seo kelimesinin 5 defa kullanılması bize %5'lik bir anahtar kelime yoğunluğu verir.

    Trustrank: Güven derecesi. Bugün web sitelerini değerlendirmek ve sıralamada yer vermek için Pagerank yerine kullanılan ve Google tarafından benimsenen analiz tekniğidir. Web sitelerinin trustrank değerini sadece Google gibi önemli arama motorları bilebilir ve bu değer sadece kendi bünyelerinde sonuçları sıralama için kullanılır, halkla paylaşılmaz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü