Eğitim Sitesi

Sanatta Yeterlik Nedir? Sanatta Yeterlik Hakkında Kısaca Bilgi

Sanatta Yeterlik Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak Sanatta Yeterlik:

Lisansa dayalı en az altı, yüksek lisansa dayalı en az dört yarıyıllık programı kapsayan ve orijinal bir sanat eserinin ortaya konulmasını, müzik ve sahne sanatlarında ise üstün bir uygulama ve yaratıcılığı amaçlayan doktora düzeyinde lisansüstü bir yükseköğretim eşdeğeridir.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Hazırlık Sınıfı: Öğrencilere, belli bir öğretim programını izlemek veya belli bir okulda okumak için gerekli temel anlayış, bilgi ve becerileri kazandırmak amacıyla bir okula veya bir üniversiteye bağlı olarak açılan öğretim öncesi sınıf.

    Yabancı Dil: Üniversitelerin Yabancı Diller Yüksekokulu, Fakülte ve Bölümlerin talepleri doğrultusunda farklı saat / hafta programlar halinde dil dersleri açmaktadır. İyi bir mesleki eğitimin yansıra bir / birden fazla yabancı dil becerisi de kazanarak, geleceğin çağdaş birer ferdi olarak toplumda yer almanızı sağlar.

    Dikey Geçiş: 1- İki yıllık eğitim sonunda önlisans diploması veren meslek yüksek okullarını bitiren öğrencilerin aynı yükseköğretim kurumunun veya başka üniversitelerin 4 yıllık lisans eğitimi veren ilgili bölümlerine, ÖSYM tarafından uygulanan DGS (Dikey Geçiş Sınavı)' yi kazandıktan sonra geçmelerine dikey geçiş denir. 2- Önlisans programlarını bitirdikten sonra lisans programlarına yapılan geçişlerdir. İki yıllık önlisans programını bitirdikten sonra Dikey Geçiş Sınavı (DGS) adı verilen bir seçme sınavı yapılmakta ve bu sınav puanı ve ayrıca okulunuzdan alacağınız başarı puanı ile önlisans programının devamı niteliğindeki lisans programlarına geçiş yapabilir, o programlara devam edebilirsiniz. Örneğin; Bilgisayar programcılığı önlisans programından mezun bir öğrenci, 4 yıllık Bilgisayar öğretmenlikleri ve mühendislikleri gibi lisans programlarına geçiş yapabilmektedir.

    Özel Eğitim: Özel eğitime ihtiyacı olan (engelli, yetersiz veya üstün zekalı) bireylere eğitim vermek için özel olarak eğitilmiş personel, farklılaştırılmış eğitim programı ve yöntemleri ile bu kişilere uygun ortamlarda sürdürülen eğitim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü