Eğitim Sitesi

Rub Of The Gren Nedir? Rub Of The Gren Hakkında Kısaca Bilgi

Rub Of The Gren Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Rub Of The Gren:

Oyun olasılıkları; topun hareket halindeyken, oyun dışı etkenler tarafından kazara yönünden saptırılması ya da durdurulmasıdır. Bazen iyi bazen de kötü olur.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Ball Holed / Holed: Top çukurda. Topun tümünün çukurunun ağzından geçerek çukurun dibine düşmesi denir.

    Grip: 1. Tutamak shaft’ın vuruş sırasında elin kaymasını önlemek amacı ile uygun malzeme ile donatılmış üst kısmıdır. Kavrama düz biçimde olmalı ve hiçbir kısmı ellere uyum sağlamak amacı ile şekillendirilmiş olmamalıdır. 2. Shaft üzerinde oyuncunun elinin kaymasını önleyen parçadır. Bu terim, aynı zamanda elin club'daki konumunu belirlemek için de kullanılır.

    Loose Impediments: Köksüz cisimler, toprağa tespit edilmemiş ve toprakta kökü olmayan, topa yapışmayan taş, çakıl, dal, yaprak, diken, gübre gibi doğal cisimler, solucan, böcek gibi hayvanlar ve bunların sebep olduğu kümeciklerdir. Kum ve toprak kümecikleri, ancak green üzerinde bulunmaları halinde bu tanımlamanın kapsamına girmez. Kar ve buzun köksüz cisim olarak yorumu, oyuncunun seçeneğine bırakılmıştır. Yapay buz tanımlamasına girer. Kırağı köksüz cisim değildir. Köksüz cisimler ceza puanı alınmadan yerlerinden kaldırılabilir.

    Manialar: Her tür insan yapısı cisimlere verilen addır. - Sınır dışını belirleyen cisimler, - Sınır dışında bulunan insan yapısı sabit manianın her hangi bir kısmı; - Oyun komitesince sahanın ayrılmaz bir parçası olarak bildirilen her hangi bir yapıt, istisna teşkil eder.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü