Eğitim Sitesi

Radyoteleskop Nedir? Radyoteleskop Hakkında Kısaca Bilgi

Radyoteleskop Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Radyoteleskop:

Gökcisimlerini araştırmak için kullanılan uzun dalgaboyuna duyarlı alet. Işınım tayfının radyo dalgaboyuna duyarlı olan teleskop.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Radyoteleskop:

Gök cisimlerini araştırmak için kullanılan uzun dalga boyuna duyarlı araç.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Öğlen Çemberi (Meridyen): Bir gözlemcinin başucundan, göğün güney ve kuzey kutuplarından geçen büyük çember.

    Biyosfer II: Biyosfer II 1991 yılında Arizona'da başlayan ve 200 milyon dolara mal olan bir projedir. Bu projenin amacı, Ay'da ve Mars'ta insanlı istasyonların kurulmasına hazırlık yapmaktı. Biyosfer II'de sekiz kişilik bir ekip 12 000 m² lik kapalı bir ekosistemde iki yıl kadar yaşadı. Büyük sansasyonlara yol açan bu sistem, içerisinde tarım alanı, orman, okyanus, savana ve bir çöl ekosistemini barındır.

    Uzaktan Algılama Uyduları: Uzaktan algılama uyduları, önemli kaynakların ve olayların uzaydan görüntülenmesinde kullanılır. Örneğin hayvan göçlerinin izlenmesinde, maden yataklarının tespitinde, hava koşullarından zarar gören tarım ürünlerinin ya da ormanların hangi hızla azaldığının belirlenmesinde kullanılabilir. Uzaktan algılama çevremizin belli bir uzaklıktan incelenmesi ve ölçülmesidir.

    Astroloji: Güneş sistemindeki gezegenlerin, göktaşlarının ve diğer cisimlerin yapıları oluşumu ve gelişimini konu edinir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü