Eğitim Sitesi

Radyoaktif Artıklar Nedir? Radyoaktif Artıklar Hakkında Kısaca Bilgi

Radyoaktif Artıklar Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Radyoaktif Artıklar:

Nükleer santrallerin, reaktörlerin vb. tesislerin faaliyetleri sonucu ortaya çıkan, alfa, beta radyasyon çıkararak çevre kirlenmesine neden olan, besin zincirine girerek organizmalara zarar veren küçük hacimdeki maddeler.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Preri: Kuzey Amerika'nın karasal iklim özelliklerine sahip orta kesimleri ile Güney Amerika'nın Pampa bölgesinde yer alan otsu bitkiler topluluğu.

    Siyasi Harita: Ülkelerin sınırlarını, askeri blokları, kıtaları gösteren haritalara siyasi harita adı verilir. Bu haritalar sadece sınırları gösterir. Ayrıca belli başlı göller ve akarsular da yer alır.

    Sel (Taşkın): Eğimli yamaçlarda, özellikle bitki örtüsünden yoksun alanlarda görülen boyları kısa, ancak aşırı eğim nedeniyle yağmurdan sonra bol su taşıyan, hızlı akışlı düzensiz akarsulardır.

    Araziden Yararlanma Haritaları: Bir bölgede arazinin nasıl kullanıldığını gösteren haritalardır. Bu haritalar yardımıyla ekili-dikili alanların, çayır ve mera alanlarının, orman alanlarının, bölünüşü ile kayalık, bataklık gibi kullanılmayan alanlar hakkında bilgi edinilir. Tarımın türü ve tarım ürünleri de bu haritalarda gösterilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü