Eğitim Sitesi

Pross Nedir? Pross Hakkında Kısaca Bilgi

Pross Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Pross:

Golf öğretmenliği ya da turnuva oyunculuğu yapabilen profesyonel kişidir.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Foursomes: Golfte oyun çeşitlerinden biridir. İki oyuncunun diğer iki oyuncuyla yarıştığı ve her iki tarafın da tek topla oynadığı bir oyun şeklidir. Topa sırayla vurulur, eşlerden biri tek diğeri çift sayılı vuruşları yapar.

    Preferred Lie: Topun vuruştan sonra golf kurallarına tarif edilmeyen bir yerde ya da bir durumda bulunmasıdır. Böyle bir durumda, kurallar gereğince oyuncu gelecek vuruşunu yapmak için topu fairway üzerinde uygun bir yere koyabilir ve ceza puanı almaz. Not: Preferred lie ve Plugged lie genellikle kış mevsimlerinde ya da zemini bozuk fairway lerde meydana gelir.

    Approach: Green'de topu doğrudan çukura sokmak için yapılan vuruş.

    Greensomes: Golf oyunu çeşitlerinden biridir. Bu oyun iki eşli dört kişiyle oynanır. Dört oyuncu da bütün çukurlarda tee’den kendilerinin ilk vuruşlarını yaparlar. En iyi vuruş yapan eşlerin topuyla oyun başlatılmış olur. İkinci vuruşlar diğer eşler tarafından aynı topla yapılır ve sıra ile oynamak kuralı ile 18 çukur tamamlanır. Bu oyun üç şekilde Matchplay, Strokeplay, Stableford Bogey sistemlerine göre oynanılabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü