Eğitim Sitesi

Proletarya Nedir? Proletarya Hakkında Kısaca Bilgi

Proletarya Terimi Hakkında Bilgiler

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Proletarya:

Emekçi sınıfı, işçi.

 

Tarih Terimi Olarak Proletarya:

İşçi, emekçi sınıfı.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Proletarya:

Sanayi devriminden sonra fabrikalarda çalışan işçiler içerisinden toplumsal sınıfının farkında olan kesim. Kapitalist toplumda alt tabakayı oluşturan, Sosyalist toplumda yönetim gücünü elinde bulunduracağına inanılan sosyal grup.

 

    Benzer Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri

    Orly Olayı: Türk Hava Yollarına ait büronun Orly Havalimanında Ermeni bir örgüt olan ASALA tarafından 15 Temmuz 1983'de 2'si Türk, 4'ü Fransız, 1'i Amerikalı ve 1'i İsveçli olmak üzere 8 kişinin olay yerinde can verdiği, 28'i Türk, 56 kişinin ise olaydan hafif yaralı olarak kurtulduğu bombalı saldırı olayı.

    Truman Doktrini: ABD Başkanı Harry Truman tarafından komünist tehdide karşı yardıma muhtaç devletlere ekonomik ve askerî yardımda bulunarak komünizmin yayılmasını engellemek amacıyla hazırlanmış plan.

    Domuzlar Körfezi Çıkarması: 17 Nisan 1961 yılında ABD'nin desteğini arkasına alan sürgün Kübalıların, Fidel Castro rejimini yıkmak için gerçekleştirdikleri başarısız işgal girişimi.

    Demokrat Parti: Dörtlü takrir sonrasında CHP'den istifa eden Celal Bayar, Adnan Menderes, Refik Koraltan ve Fuat Köprülü tarafından kurulan parti.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri Sözlüğü