Eğitim Sitesi

Predatör Nedir? Predatör Hakkında Kısaca Bilgi

Predatör Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Predatör:

Besin olarak diğer hayvanları yakalayıp yiyen canlı, avcı.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Predatör:

1- Biyolojik mücadelede zararlılarla savaşta kullanılan faydalı böceklere predatör denir.

2- Bireysel gelişmesini avını değiştirerek tamamlayan böceklere denir.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Organizma: Sistemler bir araya gelerek organizmayı oluşturur. Örnek : Kemik hücreleri birleşerek kemik dokusunu, kemik dokuları kemiği, kemikler birleşerek iskelet sistemini, iskelet sistemi diğer sistemlerle birleşerek organizmayı oluşturur.

    Blastosöl: 1. Emriyonik gelişme sırasında, blastula safhasında küresel yapı oluşurken hücrelerin kenarlara göç ederek oluşturduğu boşluk, birinci karın boşluğu. 2. Döllenmiş yumurtanın oluşturduğu hücre kümesi ortasında içi sıvı dolu boşluk. (Blastula evresi) 3. Embriyonun erken safhasında, dış tabakadaki hücrelerin içeriye doğru bir girinti yapması sonucu oluşan, ilkin vücut boşluğu.

    Alternat: Almaşık, almaşlı dizilişde olan. Her nodyumda bir yaprak ve yapraklar arasında belirli bir açı bulunan yaprak dizilişi.

    Gonozom: Canlının eşeyinin nasıl olacağı çoğunlukla kromozomlarla ve kromozomlar üzerindeki genlerle belirlenir. Canlıların eşeyinin belirlenmesinde görevli olan genleri taşıyan kromozomlara eşey kromozomları (gonozom) denir. İnsanlarda eşey kromozomları dişi bireylerde XX, erkek bireylerde ise XY ile gösterilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü