Eğitim Sitesi

Pozisyon Nedir? Pozisyon Hakkında Kısaca Bilgi

Pozisyon Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Pozisyon:

Hizmet akdi ile sözleşmeli olarak istihdam edilen personelin hizmetini ifa etmesini sağlamak amacıyla ödev, hak, yetki ve sorumlulukları belirlenmiş görev mevkii.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Pozisyon:

Duruş biçimi, konum, durum.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Pozisyon:

Bir şeyin bir kimsenin bir yerde bulunuş durumu, konum.

 

Voleybol Terimi Olarak Pozisyon:

Oyun başında belirtilen yerlere uygun şekilde sahada yer alma.Diziliş.

 

Güreş Terimi Olarak Pozisyon:

Hakem düdüğü çalmadan önce güreşçiden yerde başlangıç pozisyonu almalı. (Position)

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Blok Nizam: İmar planı veya ilgili Yönetmelikte cephe uzunluğu, derinliği ve yüksekliği belirlenmiş tek yapı kitlesinin bir veya birden fazla parsel üzerine oturduğu bahçeli yapı nizamıdır.

    Yetki Devri: 1) Bir makam veya organın sahip olduğu yetkileri başka bir makam veya organa devretmesi. 2) Örgütteki kişilerin kendilerine verilen özel görevleri başarmaları için yetkiyle desteklenmeleri süreci.

    Tasma: Sahipli hayvanları kayıt altına alarak, kontrollerinin düzenli yapılmasını sağlamak amacıyla hayvanlara verilen kimlik, takılan üzengi.

    AYKOME: Alt Yapı Koordinasyon Merkezi. Şehrin içme suyu ve kanal projeleri ile Elektrik, Gaz, Telefon, TV Bağlantı Hatları Projeleri, Hafif Raylı Sistem, Metro, Enerji Besleme Projeleri, Merkezi Isıtma Kanalları ve benzerleri gibi genel olarak yeraltından geçebilecek bütün tesisler ile yollar ve kaplama hizmetleri için gerekli izinler verilip, çalışmaların denetimini sağlayarak bir koordinasyon içerisinde sonuca ulaştıran birim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü